Boulemberg en het milieu

Wat is de houding van de firma Boulemberg ten opzichte van het milieu?

Boulemberg is een pioniersbedrijf in ecologische keuzes. We hechten veel belang aan, onder andere, het gebruik van hout voor raamkozijnen. Hout is een interessant materiaal, zowel wat betreft de milieubalans als de thermische prestaties. Het is ook een 100% recyclebaar materiaal. Daarom geven we voorrang aan het gebruik van hout uit duurzaam beheerde Europese bossen, zoals kastanjehout, waar we bijzonder van houden.

Door te voldoen aan de FSC®- en PEFC-certificeringen garandeert Boulemberg dat het hout dat in zijn ateliers wordt gebruikt, afkomstig is uit ecologische bronnen. Onze klanten kunnen dus kiezen voor milieuvriendelijke houtproducten, met de zekerheid dat de bossen worden beheerd volgens strikte duurzaamheidsnormen.

Samenvattend, een exploitatie wordt "duurzaam" genoemd wanneer het onttrekken van materialen uit het milieu overeenkomt met een gelijktijdig geproduceerde nieuwe hoeveelheid. We geven geen voorkeur aan het gebruik van exotische houtsoorten: de overmatige exploitatie van tropische bossen bedreigt de oerwouden, die de rijkste biotopen in soorten op de planeet vormen, evenals de lokale bevolking.

Bovendien zijn moderne spuittechnieken voor houtkleuring ecologisch en milieuvriendelijk. Uiteindelijk zijn houten kozijnen duurzame producten, van constante kwaliteit en jarenlang gegarandeerd.